![]() | |
Alege optiuea "I like" |
Ai incercat noua interfata Ads Facebook?
Esti interesat sa obti o avalansa de like-uri pentru anunturile publicitare postate pe contul tau de Facebook?
In acest articol am sa prezint cinci moduri (trucuri) pentru ati imbunatati anunturile pe Facebook.
Ce este schimbat la Ads Facebook?
Desigur, asta este Facebook, si singura constanta Facebook-ului este schimbarea. Sa intram in unele dintre noile modificari pe platforma Facebook Ads, astfel incat sa putem maximiza pe deplin campania publicitara cu anunturi pe Facebook.
Primul pas este de a alege cum dorim sa facem publicitate. Putem alege o adresa URL externa (un link extern) sau o pagina de pe Facebook, App Facebook sau eveniment. Acest pas nu sa schimbat prea mult de la iteratiile anterioare ale interfetei Ads Facebook.
Vei observa prima diferenta, daca alegi sa faci publicitate pagina Facebook, eveniment sau App.
Trucul 1: Ai noi alegeri
O schimbare mare adusa cu noul aspect Ads Facebook este alegerea obiectivelor.

Modificarile ce se pot face sunt:
- Obtine mai multe Like-uri. Cu aceasta selectare, se face publicitate paginii si incearca sa creasca numarul de like-uri. Poti scrie propria copie cu anunturi, dar titlul anuntului este inca neschimbat, ca si titlul paginii pe care o ai pe Facebook. Daca numele paginii este prea lung, anuntul va afisa numai primele 25 de caractere ale numelui paginii tle de Facebook. (Mai multe despre asta in imginea ce urmeza.)
- Promoveaza pagina cu postari. Aceasta optiune a fost anterior in sectiunea “Sponsored Story” de pe Facebook Ads. Aceasta este o modalitate de a face publicitate la postarile recente si anuntul este predefinit. Acest tip de anunt apare pe partea dreapta a Facebook Ads, asa cum se arata in previzualizare, si apare in News Feed unde oamenii pot interactiona cu postarile in sine din dreptul anuntului. Trebuie putina precautie pentru acest tip de anunt: Vei fi taxat pentru fiecare clik, daca cineva ii place postarea caruia ii faci publicitate. Simulti din cei ce dau clik pe anuntul tau publicitaar nici macar nu stiu ce fac, dau si ei clik-uri ca-i de bon ton. Deci, asigura-te ca utilizezi aceasta optiune cu intelepciune. Un lucru imi place la Promote Page Posts este ca putem selecta o postare unde avem o fotografie si obtinem ca si "bonus" acea fotografie in anunt.
Daca faci publicitate unei postari pe pagina cu o fotografie, vei avea atat fotografia de profil, cat si fotografia din postare, in anunt.
- Vezi Advanced Options. Selectarea acestei optiuni iti permite sa ai mai multa flexibilitate in licitarea pe anunt. Daca selectezi aceasta optiune, ai in continuare optiunea de a alege sa faci publicitate paginii sau a unei postari pe pagina si aceasta selectii trebuie facuta initial. Principala diferenta consta in modul in care dorim sa licitam pentru anuntul nostru.
De asemenea, retine ca, atunci cand vei alege sa faci publicitate paginii de Facebook, ai posibilitatea sa modifici destinatia vizualizarii, astfel incat atunci cand utilizatorii face clik pe anuntul tau. pentru a vedea mai multe informatii, ai posibilitatea sa-l directionezi la o anumita fila a paginii tale de Facebook.
Trucul 2: Sponsored Stories sunt selectate automat atunci cand faci publicitate pe pagina de Facebook, Event sau App
Fii foarte precaut cu privire la acest pas, deoarece este una dintre schimbarile majore la Facebook Ads.
Facebook auto-selecteaza alegerea Sponsored Stories pentru orice anunt pe Facebook, cum ar fi Page, Event ori App. Facebook spune, "Nu este necesara cresterea bugetului." Dar enuntul respectiv este un pic inselator.
Ceea ce inseamna ca daca ne-am angajat, in contractul cu Facebook ca vom cheltuii de $ 10/zi pentru anunturi publicitare, Facebook nu va depsi bugetul de $ 10/zi, dar va incasa atunci cand cineva face clic pe acel Sponsored Stories.
Deci, acum este posibil ca $ 5/zi sa mearga spre Sponsored Stories si doar $ 5/zi se vor cheltui pe anuntul publicitar pe care am intentionat sa-i cheltuim.
Observati ca Sponsored Stories este activat in mod implicit.
Acum, acest lucru nu poate fi un lucru rau, daca sunteti cu adevarat in campania de a creste numarul de "like-uri" primite. Amintse-ti ca Sponsored Stories este cel care merge in News Feed (si sunt afisate in partea dreapta),
in cazul in care mai multe persoane le observa.
in cazul in care mai multe persoane le observa.
De curand, am mai facut o incercre si am bifat Sponsored Stories si a avut o rata de conversie de 100% (actiuni de clik-uri), comparativ cu anunturi normale Facebook, care a avut o rata de conversie de 80% din actiuni pentru clik-uri.
Cand iti extinzi fiecare dintre aceste anunturi (observa modul in care fiecare dintre anunturi are un alt element in rapoarte), vei vedea mai multe informatii.
Vei gasi ca in timp ce numarul de clik-uri pe Sponsored Stories a fost mare, nu toate au dus la pagin reala unde ai postat anuntul. Unii utilizatori au dat clik pe "I like", unii au comentat iar altii au partajat postul tau.
In acest caz, conversia Facebook Ad devine acum 80% pentru Sponsored Story si 77% conversie pentru anunt regulat (74 "like"-uri pentru 96 de clik-uri). Sponsored Story, in acest caz, a depasit, ca numar de clik-uri, anuntul publicitar.
Daca faci propria ta testare pe Facebook Ads vei gasi, mai mult ca sigur, ca pagina cu postari si anunturile publicitare functioneaza diferit. Poti deselecta Sponsored Storyt, daca nu doresti sa creezi o Sponsored Story cu anunt publicitar.
Trucul 3: Fa clik pe See Advanced Options pentru numai o singura poveste sponsorizta (Sponsored Stories)
O alta schimbare al noului aspect, este se poate face publicitate numai pentru o singura poveste sponsorizata. Pentru a face acest lucru, dai clic pe See Advanced Options, apoi scoateti anuntul din povestea sponsorizata.
Trucul 4: Cunoaste optiunile de licitare
Daca alegi modelul de tarifare de baza, Facebook optimizeaza suma licitata pentru tine.
Poti trece la pret avansat, fie aici, in campanie si in fereastra de buget sau prin alegerea de a vedea, Optiuni avansate cum se mentioneaza in Truc 1. Daca alegi optiunea avansata de pret, poti utiliza apoi CPC (cost per click) Modelul, precum si stabilirea ofertei pentru modelul CPM.
Comuta pe stabilirea avansata a preturilor pentru a stabili propriile sume
licitate fie cu modele CPC sau CPM.
Trucul 5: Utilizarea URL-ul paginii dvs. de Facebook pentru a edita titlul anuntului
Acest lucru nu este un brand nou, este un truc pentru Facebook Ads, dar este unul care pare ca functiona sporadic. Din fericire, cu noua interfata Ads Facebook, acest truc pare sa fie disponibil.
Utilizeaza URL-ul (link-ul) paginii de Facebook pentru a modifica titlul tau.
Alege sectiunea Audienta, Facebook Ads lucreaza inca la fel ca inainte si este mare pentru a ajunge sa fie un client perfect.
Sper ca aceste sfaturi te-au ajutat sa poti beneficia de schimbarile facute la interfata Facebook Ads si poate chiar ti-a dat cateva idei noi privind modul in care se poate utiliza Facebook Ads si poate mi le spui si mie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu