Pagini

vineri, 7 iunie 2013

Cum putem crea poze uimitoare pentru coperta Facebook


Coperta Facebook este coroana Cronologie (Timeline
). Putem alege o fotografie uimitoare si s-o pastram pur si simplu sau putem crea o compozitie eye-catching. Nici un loc de pe Facebook este mai potrivit pentru a scoate in evidenta creativitatea si a exprima personalitatea noastra decat aceasta.


Nu trebuie sa disperam  daca nu suntem maestri in  Photoshop. Pe Facebook acest lucru se face mai usor, putem adauga imagini de o dimensiune suficienta si gasim aici, pe Facebook, mai multe instrumente care au template-uri pentru a ne inspira si ne pot ajuta sa perfectionam fotografia de pe coperta. In cele din urma, acest articol ne va arata cum sa reusim sa realizam acest lucru, pas cu pas.


Pentru a crea fotografia copertii de pe, avem nevoie de o fotografie cu dimensiunile 851x315 pixeli. Totodata trebuie sa tinem seama ca fotografia de profil va fi intodeauna in coltul din stanga jos al copertii

Cum putem crea  poze uimitoare pentru coperta Facebook
  • Fotografia de profil are dimensiunile 170 × 170 pixeli,  
  • Acesta se afla la o distanta de 15 pixeli de marginea din stanga a fotografiei de pe coperta,  
  • Si se extinde aproximativ 26 pixeli dincolo de marginea de jos
In plus, marginea de jos va oferi spatiu pentru numele nostru alaturi de fotografia ta de profil si doua butoane spre dreapta.

Indiferent de tipul de coperta, trebuie sa ne asiguram ca va avea calitate. Alegem o imagine clara, care este de cel putin 851 × 315 pixeli, ca dimensiune. Dimensiunea fotografia de pe coperta este putin ciudata. Din fericire, imaginea pe care o alegem poate fi mai mare. Facebook nu va denatura, mai degraba va fi capabil sa pozitioneze o imagine supradimensionata in cadru. Pentru un rezultat uimitor, cu toate acestea, va trebui sa investim un efort suplimentar. 

Dincolo de a afisa o fotografie frumoasa ce altceva potem face cu acel spatiu? Potem integra, suprapune fotografia de profil in fotografia de coperta? Daca nu ne poatem gandi la nimic, atunci hai sa ne inspiram de
la altii ...

Cum putem crea  poze uimitoare pentru coperta Facebook
 
cum ar fi Antonio Fadda ...

Cum putem crea  poze uimitoare pentru coperta Facebook

... Kay Int Veen ...

Cum putem crea  poze uimitoare pentru coperta Facebook
... sau Vadon Jérôme.

Pare dificil de a crea, nu-i asa? Ei bine, realizarea efectelor pe care le vedem mai sus nu este chiar asa de greu. Fotografia de pe coperta ne o legem ca si in cazul in care fotografia de profil a fost o parte din ea. Putem folosi un editor de imagine gratuit, cum ar fi Paint.NET. Pastrati in minte masuratorile de mai sus
(851x315 pixeli) pentru a obtine plasarea fotografiei noastre de profil doar dreapta. Apoi decupam fotografia de profil de pe coperta finita. Cadrul alb este adaugata de
Facebook. In cele din urma, se adauga doua poze pentru Facebook separat si se bucura de un rezultat cu adevarat artistic.

Cum putem crea  poze uimitoare pentru coperta Facebook

Exemplul de mai sus a fost creat cu
IrfanView, fotografia fiind o "bataie" cu perne pe strada. Negativul indica pozitia in care fotografia de profil se va suprapune peste fotografia  copertii. Fotografia de profil va fi decupata din fotografia de  coperta, in mod ideal, intr-o dimensiune de 180 × 180 pixeli, desi in cele din urma se va masura doar 160 × 160 pixeli, plus o mrgine 5 pixeli.

In cazul in care inca pare prea complicat, incercati una dintre multele instrumente ale Facebook pentru prelucrarea fotografie de pe coperta. Ele ne pot ajuta sa decupam fotografia noastra preferata la marimea perfecta, adaugam filtre, combinam mai multe imagini intr-un colaj, sau adaugam imagini de la template haios. Cu aceste ajutoare, devine usor sa creem o coperta impresionanta pentru Facebook.  

Foarte simplu de folosit este  Social Media Image MakerSocial Media Image Maker este un instrument puternic si care optimizeaza o singura imagine. Dupa decuparea fotografiei, putem adauga filtre Instagram - styl, adaugam efecte suplimentare pentru fotografie, schimbam numele sau, selectam formatul de fisier de iesire, si de a descarca. Instrumentul functioneaza independent de contul nostru de pe Facebook.

Cum putem crea  poze uimitoare pentru coperta Facebook


Cum putem a adauga o fotogrfie pe coperta

Odata ce aveti o fotografie adecvata pentru coperta, du-te la Timeline de la Facebook.
Pur si simplu faceti clic pe propriul nume de oriunde de pe
Facebook. Faceti clic pe adauga o coperta in
partea din dreapta sus si gata ai adaugat coperta. 

Cum putem crea  poze uimitoare pentru coperta Facebook

Aceasta va declansa o fereastra pop-up care ofera mai multe explicatii  despre fotografiile Cover. Practic,

Facebook
vrea sa folositi o fotografie unica si personala.

 
Cum putem crea  poze uimitoare pentru coperta Facebook


Cand apasam butonul OK, puteti accesa in cele din urma, din meniu, Add a Cover.

Cum putem crea  poze uimitoare pentru coperta Facebook

 
Optiunile dumneavoastra de baza sunt:
  • Alegeti din fotografii ... le-ati incarcat anterior la Facebook.
  • Adauga sincronizate foto ... de la dispozitivul mobil.
  • Incarcati Foto ... de pe computer.
 Daca ati adaugat anterior o fotografie pentru coperta, treceti cu mouse-ul peste imagine si faceti clic pe butonul Change Cover care va aparea. Aici veti vedea doua optiuni suplimentare, si anume Repozitioneaza si Sterge (Reposition si Remove).


Cum putem crea  poze uimitoare pentru coperta Facebook

Facebook va ajusta automat fotografia la latimea maxima. Daca este mai inalt decat spatiul disponibil, puteti sa-l trage in loc pana cand sunteti multumit de rezultat.


Cum putem crea  poze uimitoare pentru coperta Facebook
  

Inainte de a alege pentru a salva modificarile, retineti ca  fotografia dumneavoastra de pe coperta va fi automat vizibila pentru public, indiferent de setarile de confidentialitate anterioare! Daca doriti sa incercati o alta fotografie, faceti clic pe Revocare (Cancel) in coltul din dreapta jos.


Cum putem crea  poze uimitoare pentru coperta Facebook


Odata ce ai apasat pe butonulSave Changes, Facebook va actualiza Cronologia (Timeline) si va anunta public ca ti-ai schimbat  fotografia de pe coperta.
Acest mesaj se publica in mod implicit si va aparea pe
News Feeds-urile prietenilor tai, indiferent de alte setari de confidentialitate.


Cum putem crea  poze uimitoare pentru coperta Facebook


Concluzie 

Crearea unei coperti artistica pe Facebook poate fi  prilejul onor momente de distractie.
Dar chiar si o imagine simpla si frumoasa poate spori calitate
Cronologiei (Timeline). Ceea ce conteaza este ca fotografia de pe coperta va avea un stil propriu, care e ceea ce face Cronologia (Timeline) speciala.
Ai conceput fotografia de pe coperta altfel si nu indraznesti sa imparti rezultatul cu noi? Trimite-ne, daca doresti, modul, adresa, in comentariu. Astept.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu