Pagini

sâmbătă, 8 iunie 2013

Cum putem utiliza Facebook pentru a gasi un loc de munca

Pe vremurile astea, nu-i mare lucru sa ramai fara loc de munca sau ai un loc de munca, dar e un loc de munca de care nu esti multumit si-ti doresti altceva. In acest caz, bun venit la epoca moderna a retelelor pentru cariere! Este un loc unde poti gasi un loc de munca gen "guler alb" sau alte munci care sa fieconforme cu pregatirea ta. De fapt, poti folosi si Facebook pentru a gasi un loc de munca. 

Incearca unele dintre sfaturile de mai jos.
   

Intreaba-ti prietenii de pe Facebook


Adreseaza-te prieteniolor de pe Facebook pentru a gasi un loc de munca


Normal ca primul lucru care trebuie sa-l faci e sa-ti intrebi prietenii si in plus la ce sunt buni prietenii, daca atunci cand ai probleme, sa apelezi la ei. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci pe Facebook este interactiunea cu oameni! Nu e nici o rusine sa postezi un mesaj simplu, politicos si sa intreabi daca cineva stie de un loc de munca, unde ai putea sa te angajezi. Ai putea sa intrebi si despre perspectivele atat salariale cat si de a face cariera in domeniul tau de expertiza.
Sansele sunt ca cel putin ca macar o singura persoana sa stie despre un potentiala oportunitate a unui loc de munca. Chiar mai bine, este posibil sa fi cineva care sa-ti propuna sa te duci la el pentru un interviu chiar atunci si acolo!

 

Trebuie sa ai un profil curat 


Curata-ti profilul de pe Facebook

Inainte de  incepe sa cauti un loc de munca in reteauaFacebook, fa-ti o favoare si curata-ti profilul, de obicei potentialii angajatori asta au de gand sa verifice prima data. Daca utilizezi Facebook ca un mijloc de a gasi un loc de munca, acest lucru inseamna ca oricine stie ca sunt in cautarea unui loc de munca si se uita la profilul tau.
Ar fi groaznic pentru tine, sa ti se dea o recomandare proasta  din cauza a ceea ce au putut vedea pe profilul tau. Nu e deloc paranoic, deoarece profilul de pe Facebook inca reprezinta  cine esti.
Pentru o cale mai usoara de a curata profilul, du-te la articolul "Reppler..". Alternativ, daca dorestii sa inveti cateva modalitati noi de a regla setarile de confidentialitate pe
Facebook
, arunca o privire la ghidul de confidentialitate Facebook.

 

Utilizeaza de pe Facebook aplicatia pentru telefonul mobil - Mobile App


Utilizeaza aplicatia pentru telefonol mobil de pe Facebook - Mobile App

Unul dintre avantajele de a Facebook este Mobile App. De ce? Deoarece aceasta aplicatie iti permite sa actualizezi instantaneu informatiile, oriunde te-ai afla. Mai degraba decat a posta poze cu masa de pranz sau glume pe peretele paginii tale de pe Facebook, ai putea, cu usurinta, sa  folosesti aplicatia pentru mobil pentru a te avantaja profesional.
Daca in prezent  te ocupi si lucrezi in design ca independent, dar esti si in cautarea pentru o slujba stabila, posteaza intodeauna ultima ta realizare in domeniu, in felul acesta munca ta  este prezentata in lumea reala. Esti scriitor, dar ai nevoie si de un alt salariu? Trimite prietenilor, din lista ta de pe Facebook, link-uri catre articole de indata ce acestea sunt publicate. 
Cu aplicatia pentru mobil a retelei Facebook, poti actualiza profilul pentru eventualii angajatori, oriunde te vei afla, astfel viitorii angajatori nu vor vedea informatii invechite despre tine.

Utilizeaza Graph Search de pe Facebook



Cum putem utiliza Facebook pentru a gasi un loc de munca


S-ar putea sa fii pretentios legat de locul in care lucrezi. Daca utilizezi Graph Search, poti  gasi conexiuni pe diverse retele, care sunt legate de companii unde ai vrea sa te angajezi. De exemplu, ai putea cauta lista angajatilor unei anumite firme, si vei pute sa vezi fiecare persoana de pe lista ta de prieteni care lucreaza acolo...

Navigheaza pe Facebook Marketplace si utilizeaza Social Jobs


Utilizeaza Social Jobs de pe Facebook

Facebook Marketplace este mult mai mult decat un loc pentru a vinde lenjerie intima la mana a doua. Este un loc unde poti gasi de fapt, locuri de munca! Detaliile pentru fiecare ocazie sunt complete, curate, si usor de inteles. Mai mult, ei va vor face legatura cu aplicatiile corespunzatoare pentru locuri de munca. Ia in considerare Marketplace pentru
Classified Ads 3.0 (Craigslist  2.0 - este o gluma proasta).
 
De asemenea, Facebook ofera o aplicatie care se numeste Social Jobs la care ne putem conecta de oriunde ne aflam. Este un instrument puternic, care ne permite sa cautam ceea ce vrem, apoi - cel mai adesea - sa gaseasca ceea ce vrem. Trebuie incercat!


Participa la discutii pe Facebook


Participa la discutii pe Facebook

Un alt mod de a arata ca suntem calificati pentru munca pe care ne o dorim, este de a ne arata inteligenta, cunostintele si pasiunea, pentru aceea munca, participand la discutii. In cazul in care compania unde doresti sa te angajezi are pagina pe Facebook si care publica mesaje prin care solicita teme sau posteaza intrebari deschise,  profita de aceasta oportunitate! Sa nu-ti fie frica sa demonstrezi experienta pe care o ai.
Prin interactiunea cu  compania respectiva, poti construi o legatura cu angajatii acesteia.


 

Concluzii

Aceste cateva sfaturi de mai sus, le recomand pentru sa incerci sa utilizezi Facebook si pentru a gasi un loc de munca. Alte site-uri unde ai putea  posta profilul tau: Google +,
Linkedin
, Pinterest, etc. Bafta multa!
Stii si alte metode, pe care le-ai folosit si ai gasit locuri de munca folosindu-te de Facebook? Ati folosit si una dintre metodele enumerate mai sus? Experienta ta va fii de mare ajutor, asa ca te rog foarte mult sa o impartasesti si noua folosind
comentariul la aceasta pagina!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu